De website voor informatie over al uw interieurwerken

Een huis bouwen of renoveren is geen kinderspel. Tegenwoordig zijn er allerlei energienormen waaraan u zich moet houden. Zelfs een simpel klusje, zoals schilderwerken, brengt vragen met zich mee. Welke kleur gaat u kiezen, welk materiaal neemt u en wat is de kwaliteit van de verf? Deze complexiteit leidt ertoe dat zelfs simpele interieurwerken zorgen voor kopzorgen en stress. Toch staan de meeste mensen niet te springen bij het idee van een binnenhuisarchitect. Alwéér een kost erbij, terwijl het budget al krap is? Betalen voor iets dat niets tastbaar oplevert? Het lijkt een loze investering, maar niets is minder waar… Een vakman die te werk gaat met kennis en ervaring, zal uw interieur naar een hoger niveau tillen. Zelfs al gaat het maar over de badkamerrenovatie, keukenrenovatie of behangwerken; met de juiste kennis in huis zal het resultaat betoveren.

Hoe werkt onze website?

Arcticwhite.be is de website om meerdere interieurwerken te vergelijken op prijs voordat u een vakman inhuurt. Dankzij ons offertesysteem kunt u heel eenvoudig en snel meerdere prijsoffertes ontvangen voor de interieurwerken die u nodig heeft. Wij leggen het voor u uit aan de hand van een voorbeeld: stel u wilt uw woonkamer en keuken laten schilderen, maar u weet niet zo goed welke kleuren het mooiste bij elkaar passen zodat het als een geheel samenkomt. Een interieurspecialist kan u hierbij goed van dienst zijn met een advies. Via ons systeem kunt u vervolgens ook meerdere schilders vergelijken. Zo kunt u ook nog besparen op het laten schilderen van de woonkamer en keuken, dubbele besparing ten opzichte van iemand die niet vergelijkt!

Zoekt u een specialist voor interieurwerken?

> Vergelijk offertes!

Geheel gratis en geen verplichtingen



interieur op maat

Interieur op maat

Droomt u van een interieur volledig op maat van uw smaak en woning? Laat u begeleiden door vakmannen – de juiste vakmannen. Een binnenhuisarchitect helpt u met het ontwerp van uw droomwoning. Hij of zij begeleidt u met het bedenken en inrichten van een leefruimte, tot en met de verfijnde afwerking van de op maat gemaakte kasten. Een schrijnwerker met tonnen ervaring gaat vervolgens aan het werk. Met een interieur op maat creëert u een woning die 100% uw eigen ding is. Dat zijn interieurwerken zonder zorgen.

Voor nieuwbouw- en renovatieprojecten

Gaat u een nieuwbouw zetten of een huis renoveren? Dan is een slim en functioneel ontwerp van groot belang. Nieuwbouw of renovatie, interieurwerken is meer dan zeggen wat u mooi en lelijk vindt. Bent u van plan in uw huis te verblijven tot uw oude dag, dan is het aangeraden hier in het ontwerp al rekening met te houden: maak de deuren wat breder zodat een eventuele rolstoel later erdoor kan. Een binnenhuisarchitect kan u met raad en daad bijstaan. Hij/zij weet als geen ander waarmee u best rekening houdt, welke materialen duurzaam zijn, welke plafonds goed isoleren, enzovoort. Ook bij een totaalrenovatie kan een interieurarchitect u goed op weg helpen, of dienen als second opinion op het ontwerp voor de interieurwerken dat u reeds hebt gemaakt.

Wel of geen binnenhuisarchitect inschakelen?

Een woning inrichten is niet niets. U zal er namelijk veel tijd doorbrengen. Een binnenhuisarchitect is daarom nooit een verloren zaak. U wint de investering terug in een comfortabele, mooie en persoonlijke leefomgeving waarin u slaapt, kookt, eet en ontspant. Een binnenhuisarchitect benadert en analyseert een ruimte zoals u en ik dat niet doen. Deze professional bezit technische en esthetische inzichten die uw woning naar een hoger niveau tillen; van behangwerken tot trappen, vloeren en raamdecoratie. Bovendien kent hij/zij alles van duurzaamheid. Zo kan u inzetten op een woning die lang functioneel en mooi is, én blijft.

Wat valt onder interieur en decoratie?

Wie denkt aan interieur en decoratie, denkt vaak aan de meubels die hij wilt kopen. Zoals een mooie kast, leuke kaars en zachte kussens voor in de zetel. Er valt echter heel wat meer onder deze brede noemer. Interieurwerken, dat gaat ook over het behang dat uw muren siert, de vloeren waarop u dagelijks wandelt, de ramen, het plafond enzovoort.

Schilderwerken

Wilt u uw woonkamer een opfrisbeurt geven? Dan kan een nieuw likje verf wonderen doen. Of u nu een bepaalde ruimte of hele woning onder handen wilt laten nemen, een interieurarchitect kan u bijstaan in bepaalde belangrijke zaken. Denk maar aan de materialen die nodig zijn, de kleur van de verf en het merk. Of het nu grote of kleine schilderwerken zijn, met een vakman onder de arm is een prachtig eindresultaat gegarandeerd.

Behangwerken

Behangpapier kan een extra toets geven aan uw interieur. Lange tijd werd het gezien als iets oubolligs, maar tegenwoordig doet behang het weer goed in moderne interieurs. Wilt u bijvoorbeeld één muur in uw keuken bekleden met een toffe print? Een binnenhuisarchitect kan u bijstaan in de keuze. Kleuradvies is niet onbelangrijk. Hij/zij zal langskomen voor een kennismakingsgesprek. Daarbij staan uw wensen en verwachtingen voorop.


interieurwerken

Plafonds

Bij de keuze voor het plafond moet u met meer rekening houden dan enkel het esthetische aspect. Wat zijn de mogelijkheden, wat is uw budget, en zijn er technische beperkingen? Bepaalde materialen zijn niet geschikt voor de badkamer of keuken, omwille van het vocht in deze ruimtes. Wie niet tevreden is met het huidige plafond, bijvoorbeeld omwille van zichtbare leidingen en kabels, of een slechte isolatie, kan kiezen voor een vals plafond. Een spanplafond is een van de opties. Dit ziet er strak uit en is daarom populair bij moderne interieurs. Het kan snel geplaatst worden en vergt niet veel werk. Dit verlaagd plafond is een lichte structuur die onder het eigenlijke plafond wordt geplaatst.

Vloeren

Een vloer vinden die goed in uw woning past is geen eenvoudige opdracht. Gaat u voor een stenen of houten vloer? Of liever vloerbedekking? Het materiaal en budget zijn minstens even belangrijk. Een vloer moet jaren meegaan en zal afzien. Hij draagt het gewicht van uw lichaam, de wrijving van het verplaatsen van de meubels, en moet onder alle omstandigheden mooi in vorm blijven.

Trappen en traprenovatie

Denkt u iedere keer bij het naar boven en beneden gaan ‘deze trap is versleten’? Met de juiste trapbekleding of traprenovatie beklimt u de treden van uw trap met heel andere, positieve, gedachten. Een bestaande trap vernieuwen, dat kan zeker. Met wat extra schuurwerk, nieuwe treden of trapbekleding is hij zo goed als nieuw. Of uw trap nu uit hout, marmer, beton of staal is.

Heeft u een interieurproject die u uit handen wil geven?

> Vul het contactformulier in en vergelijk prijzen!

Geheel gratis en geen verplichtingen

Raamdecoratie

Raamdecoratie, het klinkt misschien als overbodige luxe maar dat is het zeker niet. Met de gepaste raamdecoratie creëert u extra sfeer in huis. Het houdt het zonlicht buiten in de zomer en haalt de uitzonderlijke zonnestralen naar binnen in de koude winter. Er bestaan meer opties dan enkel de typische gordijnen. U kan kiezen voor een strakke look met aluminium jaloezieën, of knusse houten lamellen voor een landelijke gezelligheid.

Binnenschrijnwerk

Wie zijn interieur tot in de puntjes verzorgt – al dan niet met een binnenhuisarchitect onder de arm – weet dat binnenschrijnwerkerij de kers op de taart vormt. Uw interieur gaat meteen een niveau hoger; naast mooi wordt het ook functioneel. Maatwerk is de nieuwe standaard, en niet alleen wat betreft meubels. Ook binnendeuren worden steeds meer op maat vervaardigd. Deurkozijnen en deurbeslag zijn uit den boze, wie vandaag verfrissend uit de hoek wilt komen verwerkt zijn binnendeur als één geheel in de woning, als een paneel in een wand.

keukenrenovatie

Totaalrenovatie van het interieur

Is uw interieur niet alleen klaar voor een nieuw jasje, maar voor een totaal nieuwe kleerkast? Bij een totaalrenovatie wordt uw woning van A tot Z onder handen genomen. U kan uw muren laten herschilderen, de plafonds vervangen, kiezen voor nieuwe vloeren, en zelfs gaan voor een hele badkamerrenovatie. Met een totaalrenovatie lijkt het alsof u verhuisd bent, terwijl uw adres ongewijzigd blijft. Zeker met de nakende betonstop in het vooruitzicht, zal de totaalrenovatie aan populariteit winnen.

Gyprocwerken

Tijdens renovaties worden vaak gyprocplaten gebruikt. Dit materiaal is groot, de lengtes kunnen oplopen tot wel drie meter, waardoor het gemakkelijk wanden en plafonds kan bedekken. Daarnaast is gyproc eenvoudig te installeren: Er komt weinig gereedschap aan te pas en het is bijzonder licht materiaal waardoor twee werkmannen het samen kunnen verplaatsen en installeren. Ook de afwerking van gyproc is eerder simpel. U kan het schilderen, behangen en zelfs betegelen. Het verbaast dus niet dat er bij renovaties vaak gyprocwerken aan te pas komen: als plafond, als valse wand of als scheidingswand.

Keukens

Een keuken dient steeds meer als een ontmoetings- en leefruimte. Mensen willen een ruim kookeiland waaraan het comfortabel kokkerellen is en eventueel vrienden kunnen genieten van een drankje en een hapje. Bij een droomhuis hoort dan ook een droomkeuken. Wilt u enkel de kasten van uw huidige keuken vervangen, of ook een nieuwe spoelkraan, mengkraan en stenen werkblad? Met een totale keukenrenovatie kan u alle kanten uit.

Badkamer

Bij het renoveren van een badkamer duiken er doorgaans al snel onverwachte problemen op. Waterleidingen liggen niet waar ze moeten liggen, sanitaire installaties moeten verplaatst worden en hebben niet de afmetingen die u dacht dat ze zouden hebben, en dan hebben we het nog niet over de elektriciteitsaansluitingen,… Het prijskaartje en de frustraties lopen zo al even snel op. Bent u van plan uw badkamer volledig te laten renoveren? Dan is een binnenhuisarchitect een slimme investering die u op het einde van de rit wellicht geld bespaart.

Wat kost het om uw interieur aan te pakken?

Bent u op zoek naar de juiste man of vrouw om u te begeleiden in uw interieurwerken? Het is belangrijk dat u op dezelfde golflengte zit met uw binnenhuisarchitect. Een vlotte en heldere communicatie, waarin u eerlijk uw gedacht kan zeggen, is van groot belang. Maar hoeveel kost dat precies, zo een binnenhuisarchitect die met u aan tafel zit, plannen ontwerpt en kleuradvies geeft?

De prijs wordt per uur berekend en is ook afhankelijk van de taken die de architect op zich neemt. Gaat het enkel over een second opinion over een bestaand plan, dan zal dit minder kosten dan het opstellen van een ontwerp met technische en bouwkundige adviezen. Voor enkel advies en schetsen betaalt u tussen de €500,- en €800,-. Wilt u een volledig ontwerp, dat tot in de puntjes uitgewerkt is, reken dan op zo’n €1.500,- tot €3.000,-. Het totaalpakket waarbij de binnenhuisarchitect het ontwerp opstelt, maar ook de vergunningen verzamelt en de werkzaamheden begeleidt, kost minstens €7.000,-. Dit zijn grote bedragen, maar toch zal u geld besparen. Een vakman denkt na op de lange termijn, aan duurzame materialen en een tijdloos interieur.

Prijzen vergelijken is geld besparen

Een offerte en kennismakingsgesprek is doorgaans gratis. Bent u op zoek naar een interieurarchitect, ga dan niet meteen met de eerste de beste persoon in zee. U mag gerust wat aftasten en de markt bekijken. Er zijn heel wat architecten en ze zullen allen een ander prijskaartje hanteren. Wees daarom slim: vergelijk de prijzen op basis van vrijblijvende offertes. Alleen op die manier kan u de beste keuze maken.

> Bespaar geld en vergelijk prijzen!


binnenhuisarchitect arcticwhite

Vergelijk binnenhuisarchitecten in heel Vlaanderen

Door het grote netwerk van interieur specialisten kunnen wij u in bijna elke plaats in Vlaanderen van dienst zijn. Tot deze plaatsen behoren o.a.: